vrijdag, 1. april 2011 - 16:35 Update: 08-07-2014 0:59

Balende Cruijff: 'De boel staat stil'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Johan Cruijff baalt van de vertraging die de uitvoering van het technische plan op dreigt te lopen. Het bestuur en de raad van commissarissen van Ajax boden woensdag hun functie ter beschikking aan.

"Het is Coronel (voorzitter, red.) gelukt om de uitwerking van het technische plan stil te leggen," reageert Cruijff in De Telegraaf. "Door het op deze manier te doen, is een patstelling ontstaan. Zonder bestuur kunnen wij niet verder, ook omdat de directeur (Rik van den Boog, red.) onze plannen niet wil uitvoeren. Intussen staat de boel stil en wordt veel tijd verloren, met het risico dat je straks overal te laat bij bent."

De ledenraad van Ajax heeft een benoemingscommissie in het leven geroepen, die op zoek moet naar opvolgers van het huidige bestuur en raad van commissarissen, die zolang ze zitting hebben de directie steunen.

Coronel deed woensdagavond in de ledenraad de gang van zaken uit de doeken, en liet passages horen uit voicemails, vergaderingen en e-mails, waaruit moest blijken dat het kamp-Cruijff zonder fatsoen te werk gaat om het technische plan uit te laten voeren.

Danny Blind
Een van de 'slachtoffers' van Cruijffs plan zou Danny Blind zijn, die volgens Coronel door het kamp-Cruijff 'onbetrouwbaar' zou zijn. Cruijff: "Tijdens de samenstelling van het technische plan zijn de meningen gepeild van diverse mensen die met Blind samen hebben gewerkt. Daar zijn verschillende reacties op gekomen. Daar zit mijn mening niet tussen, simpelweg omdat ik er niet over kan oordelen. Dat heb ik ook zo aangegeven, dus snap ik niet dat ze dit uit mijn mond laten komen."

Het AD meldt vandaag dat Cruijff zich wel beschikbaar heeft gesteld voor een functie in de raad van commissarissen, waar De Verlosser woensdag zelf zei 'geen jassie' aan te hoeven. Uit e-mailcontact (inmiddels in handen van het AD) tussen Ajax en Cruijffs zaakwaarnemer Rutger Koopmans blijkt dat Koopmans al op 5 januari aan Van den Boog heeft laten weten dat Cruijff zich beschikbaar houdt voor een plek in de RvC. Twee dagen later bevestigde Koopmans dit aan Coronel.
Categorie:
Tag(s):