zaterdag, 29. oktober 2011 - 18:37

Balloo en Oudemolen opgeschrikt door twee branden

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben zich twee branden voorgedaan. In Oudemolen aan de Molensteeg 4 is een rietgedekte boerderij afgebrand. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. In Balloo is de schaapskooi en het bijgebouw (de kapschuur) aan de Crabbeweg 2 afgebrand. Op het moment van de brand waren er geen schapen in de schaapskooi.

Naar aanleiding van deze branden zullen technische onderzoeken worden opgestart door de politie. Over de oorzaak van deze branden kan de politie nog geen mededelingen doen, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

De burgemeesters Eric van Oosterhout en Frank van Zuilen geven aan: “We zijn helaas opgeschrikt door twee branden dichtbij elkaar. Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. We beseffen ons dat deze branden ongerustheid veroorzaken in de plaatselijke gemeenschap. Ook nu doen we er alles aan om helderheid te verkrijgen rondom deze branden. In overleg met de Verenigingen van Dorpsbelangen zullen wij de inwoners van beide dorpen vandaag via een brief informeren. De politie houdt extra toezicht met surveillance in beide plaatsen, voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek.”
Provincie:
Tag(s):