dinsdag, 10. mei 2011 - 10:19

Basisschoolleraar fotografeerde jongetjes onder de douche

Joure

De rechter-commissaris van de Rechtbank Leeuwarden heeft woensdag 27 april jl. een 32-jarige man uit Joure voor 14 dagen in bewaring gesteld voor het bezit van kinderporno. Zo meldt het OM dinsdag.

Daarnaast heeft hij verklaard dat hij meermalen heimelijk foto’s heeft gemaakt van douchende jongens tijdens zijn werk als onderwijzer op een basisschool in de gemeente Heerenveen en als trainer van een voetbalploeg in de gemeente Skarsterlân. Van fysiek misbruik is tot op heden niets gebleken.

De verdachte moet woensdag 11 mei a.s. voor de raadkamer van de Rechtbank Leeuwarden verschijnen. De raadkamer neemt dan een beslissing over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.

De zaak is aan het rollen gekomen door een melding van een ouder wiens zoon door de verdachte is gefotografeerd. De politie Fryslân heeft op vrijdag 22 april jl. de computer en de gsm van de man voor onderzoek in beslag genomen. Daarop zijn foto’s van douchende jongens aangetroffen. De man heeft zich maandag 25 april zelf bij de politie gemeld, waarna hij is gehoord en aangehouden.
Hij zit sinds die tijd vast.

De burgemeesters van Skarsterlân en Heerenveen, politie Fryslân, GGD Fryslân en het Openbaar Ministerie werken in deze zaak nauw samen.

Om ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen, die in direct contact staan met de verdachte, te informeren wordt op 10 mei een besloten informatiebijeenkomst georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):