zondag, 10. april 2011 - 14:05 Update: 08-07-2014 0:59

Bayern bevestigt ontslag Van Gaal; nu Jonker aan het roer

München

Bayern München heeft Louis van Gaal zondagochtend ontslagen. De coach zou aan het einde van het seizoen vertrekken, maar na het teleurstellende gelijkspel van zaterdagavond tegen de 1. FC 1-fc-nurnberg">1-fc-nurnberg">Nürnberg is besloten om hem nu al op straat te zetten. Dat bevestigde Bayern zondag.

UPDATE:
Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge laat weten dat het Bayerns visie is dat Andries Jonker volgend seizoen de amateurs gaat trainen en dan Hermann Gerland tweede assistent van de nieuwe trainer Jupp Heynckes wordt.

Eerdere berichtgeving
Door het gelijkspel dreigt Bayern overal naast te grijpen. De ploeg staat nu vierde, terwijl een derde plaats nodig is om (voorronde) Champions League te behalen. Op die plaats staat Hannover 96, dat een punt meer heeft. In de Duitse beker en de Champions League is Bayern, dat vorig jaar nog de dubbel won, al uitgeschakeld.

Naast Van Gaal moeten ook keeperstrainer Frans Hoek, inspanningsfysioloog Jos van Dijk en videoanalist Max Reckers het veld ruimen. Opvallend is dat Van Gaals meest trouwe volgeling, assistent Andries Jonker, wél blijft. Hij neemt tot het einde van het seizoen de taken van zijn leermeester over en dat doet samen met Hermann Gerland, Marcel Bout en Walter Junghans.

Van Gaal maakt de twee seizoenen in München dus net niet vol. De coach kwam in de zomer van 2009 naar Zuid-Duitsland en overtrof in het eerste jaar ieders verwachtingen door de dubbel te winnen en de finale van de Champions League te behalen. Dit jaar liep het allemaal anders. Mede door de blessure van Arjen Robben haakte Bayern al voor de winterstop af in de titelrace. Ook daarna ging het niet naar wens, met de huidige vierde plaats als gevolg.

Enkele maanden geleden werd al besloten dat Van Gaal zijn tot 2012 lopende contract niet zou afmaken. In goed overleg besloten beide partijen om komende zomer al uit elkaar te gaan. Dat is nu dus verder vervroegd.
Categorie:
Tag(s):