zaterdag, 26. februari 2011 - 17:20 Update: 08-07-2014 1:00

Bayern thuis aan de kant geschoven door koploper Dortmund

(Elf Voetbal) Louis van Gaal beloofde voorafgaand aan de topper tegen Borussia Dortmund nog dat zijn ploeg voor een crisis bij de koploper zou gaan zorgen. De praktijk leert echter dat Bayern München de wedstrijd verloor en nu een achterstand heeft van zestien punten.

Al vroeg in de wedstrijd leken de plannen van Louis van Gaal in rook op te gaan. Dortmund nam in de Allianz Arena brutaal de leiding. Via de linkerkant kwam Kevin Grosskreutz door en die bereikte met een subtiele steekpass Lucas Barrios. De spits van de koploper bleef koel en schoof het leer langs doelman Thomas Kraft in de lange hoek. Lang kon Dortmund niet genieten van de voorsprong.

Luiz Gustavo maakte na een kwartier uit een corner van Franck Ribéry de gelijkmaker. De middenvelder nam de bal in één keer uit de lucht en schoot van dichtbij raak. Bayern leek de klap van de tegentreffer te boven, maar kreeg na de 1-1 snel weer een tegenslag te verwerken. Bayern, waar Arjen Robben de hele wedstrijd speelde, kwam op 1-2 achterstand. De goal werd na een snelle uitbraak gemaakt door voormalig Feyenoorder Nuri Sahin. Vanaf twintig meter plaatste hij de bal met zijn linkervoet in de lange hoek. Er waren nog geen twintig minuten gespeeld.

Na deze goal liet Dortmund het voetballen aan Bayern over. De bezoekers leunden achterover en wachtten op hun kansen. Bayern moest ondertussen opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Even leek Mario Gomez zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar de spits stond buitenspel en zag zijn doelpunt afgekeurd worden.

Ook na de pauze maakte Bayern het spel. De beste kansen waren ook voor de mannen van Van Gaal, maar na een klein uur spelen gooide Mats Hummels de wedstrijd op slot. Hij kopte een corner binnen bij de tweede paal. Danijel Pranjic sprong nog wel, maar kwam niet hoog genoeg om het doelpunt te voorkomen.

München probeerde nog wel terug te komen, maar de ploeg die deze week in de Champions League won van Internazionale kwam niet meer tot scoren en zag het gat met de koploper uit de Bundeliga oplopen tot zestien punten.
Categorie:
Tag(s):