maandag, 16. mei 2011 - 22:39

Beach Volleyball tijdens Misker Emmen Open

Emmen

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei beginnen de heren aan de Eredivisie Beach Volleyball tijdens de Misker Emmen Open.

Het Marktplein geldt ook dit jaar als de locatie waar het evenement plaatsvindt. Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe teams gevormd, waardoor de strijd vanaf het eerst moment zal gaan losbarsten. Oud Emmen ’95 speler Johan Oosting heeft van de organisatie een wild card ontvangen, waardoor het evenement een lokaal tintje krijgt.

De 26-jarige Johan Oosting komt oorspronkelijk uit Emmen en heeft voor zijn overstap naar de nationale competitie bij Emmen ’95 gespeeld. De volleyballer van A-league club SSS uit Barneveld treedt tijdens het evenement in Emmen aan met Rivium Rotterdam speler Freek Michel. Tijdens de editie van 2010 ontving Johan Oosting ook een wildcard van de organisatie met een negende plaats als eindresultaat.

De winnaars van vorig jaar, Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst, spelen dit seizoen beide met een andere partner. Christiaan Varenhorst is in Emmen als eerste geplaatst, samen met zijn partner Jon Stiekema. Alexander Brouwer speelt dit seizoen samen met Robert Meeuwsen en zij zijn goed aan het beach volleyball seizoen begonnen. Tijdens de FIVB Beach Volleyball Swatch World Tour in Brasilia behaalden zij al een knappen zeventiende plaats, nadat zij zich het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi plaatsten. Daarin werden zij uiteindelijk staande gehouden tijdens een Dutch Battle tegen Reinder Nummerdor en Richard Schuil. De goede start is gemaakt, die hopelijk door getrokken kan worden tijdens de Misker Emmen Open.
Provincie:
Tag(s):