maandag, 29. augustus 2011 - 15:04

Beatrix en Rutte aanwezig bij Dag Herdenken Geweldslachtoffers

De Wolden

Koningin Beatrix en premier Rutte zijn zaterdagmiddag 24 september 2011 aanwezig bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in gemeente De Wolden in Drenthe. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekendgemaakt.

Premier Rutte woont een deel van het herdenkingsprogramma bij. Koningin Beatrix is aanwezig bij de onthulling van het landelijke monument Het Onbevattelijke. Het monument, ook wel de Muur tegen Geweld genoemd, wordt onthuld door staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, mr. F. Teeven, initiatiefnemer D. Guichelaar en enkele nabestaanden.


Op de jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers herdenken nabestaanden van slachtoffers van geweldsdelicten hun dierbaren. Naast toespraken, optredens en persoonlijke ontmoetingen, maakt een wandeltocht met een lint vast onderdeel uit van het programma. De nabestaanden dragen het lint met de namen van de slachtoffers als statement tegen geweld.

Het monument Het Onbevattelijke is ontworpen door kunstenares Irene Fortuyn uit Amsterdam. Het monument is een stenen muur waar de namen van de slachtoffers worden vermeld en nabestaanden steun kunnen zoeken. De Muur tegen Geweld is gelegen bij De Wijk in gemeente De Wolden en is vrij toegankelijk.

De Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers is een initiatief van de lotgenotenorganisaties: Vereniging voor Veiligheid Respect en Solidariteit, Stichting Aandacht Doet Spreken en de Vereniging Ouders van een Vermoord Kind.
Provincie:
Tag(s):