vrijdag, 12. augustus 2011 - 10:06

Bedelaar mishandelt agent op Utrecht CS

Utrecht

Een bedelaar heeft vrijdag in de stationshal van Utrecht CS een agent van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) mishandeld.

De agent heeft vermoedelijk enkele gekneusde ribben. De 42-jarige verdachte uit Leeuwarden zit vast.

De agent van de Spoorwegpolitie van het KLPD zag omstreeks 07.30 uur dat de verdachte op agressieve wijze een vrouw aansprak en om geld vroeg. Omdat bedelen verboden is en ook het veiligheidsgevoel van de reizigers aantast, sprak de agent de man hierop aan.

Deze reageerde onverschillig en omdat de agent in burger was legitimeerde deze zich als politieman en bekeurde de bedelaar. De man uit Leeuwarden werd daarop woest en weigerde elke medewerking. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in de stationshal.

Net voor de ingang van het bureau probeerde de verdachte de benen te nemen en gaf de agent een slag in het gezicht en boorde zijn elleboog in diens lichaam. Met de hulp van een andere agent kon de Leeuwardernaar echter worden overmeesterd en worden ingesloten. Achteraf blijkt dat de man al vaker in contact met de politie is gekomen en ook vaker verzet gepleegd heeft.
Provincie:
Tag(s):