maandag, 17. januari 2011 - 13:51

Bedreigde Helmondse burgemeester blijft aan het werk

Helmond

Burgemeester Fons Jacobs is normaal in functie en zal, op gebruikelijk wijze, zijn werkzaamheden afstemmen met loco-burgemeester Frans Stienen. Dat heeft de gemeente Helmond maandag laten weten.

Opnieuw beveiligd
Burgemeester Fons Jacobs van Helmond heeft sinds vrijdag 14 januari jl. weer permanente persoonsbeveiliging. Ook wordt zijn woning beveiligd. De reden is dat hij opnieuw is bedreigd. De burgemeester is normaal in functie en zal, op gebruikelijk wijze, zijn werkzaamheden afstemmen met loco-burgemeester Frans Stienen.

Eind vorig jaar heeft de burgemeester van Helmond al bescherming gekregen nadat er serieuze geweldsdreigingen zijn geuit tegen zijn persoon. Hij is toen enige tijd met zijn vrouw elders verbleven.

Bedreiging
‘De nieuwe bedreigingen houden verband met de eerdere dreigementen tegen de burgemeester. Die hebben te maken met de opening van een tweede coffeeshop in Helmond’, meldt de gemeente Helmond.

Doel van het door de gemeenteraad genomen besluit om de vestiging van een tweede coffeeshop in Helmond toe te staan, is om de illegale handel in drugs op straat en in woningen in Helmond terug te dringen.

Burgemeester Jacobs heeft aangegeven ontstemd te zijn over de nieuwe bedreigingen. Ook heeft hij te kennen gegeven de komende periode geen interviews te geven over deze situatie.
Provincie:
Tag(s):