zaterdag, 26. november 2011 - 17:23

Bedreigende en afpersende mannen opgepakt

Terneuzen

Zaterdagochtend heeft de Regionale Ondersteuningsgroep Zeeland twee mannen gearresteerd in Terneuzen die verdacht worden van afpersing en bedreiging van twee Belgische jongens.

Twee Belgische jongens uit Stekene (B) beleefden een hachelijk avontuur, na een bezoek aan de McDonald's in Terneuzen. Op het moment dat zij in de auto wilde stappen, stapten gelijkertijd twee onbekende mannen achter in de auto. De slachtoffers werden door hun overvallers van achter in de nek vastgegrepen en bedreigd. Vervolgens werden ze gedwongen om naar een pinapparaat te rijden in het winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen.

Toen bleek dat de Belgische jongens geen geld op hun rekening hadden staan, werd hen door de mannen te verstaan gegeven voor geld te zorgen. Afgesproken werd dat zij elkaar tussen de middag opnieuw zouden treffen bij het pinapparaat in het winkelcentrum. Daarna konden de slachtoffers vertrekken.

De Belgische jongens hebben vervolgens direct aangifte gedaan bij de politie in Terneuzen. In de loop van de ochtend is een val opgezet en konden de verdachten aangehouden worden door de Zeeuwse Regionale Ondersteuningsgroep. De verdachten zijn inmiddels overgebracht naar P.I. Torentijd in Middelburg en zullen waarschijnlijk maandag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):