woensdag, 3. augustus 2011 - 17:59

Bedrijfsbranden snel geblust

In Heerlen en Roermond heeft de brandweer een beginnen bedrijfsbrand snel geblust.

In Roermond is rond 11.00 uur brand ontstaan in de werkplaats van het asfaltverwerkingsbedrijf Janssen de Jong op de Schipperswal door kortsluiting in de werkplaats. Tijdens de brand is niemand gewond geraakt. De brandweer kon al snel het sein brandmeester geven. Doordat het dak heeft gebrand is er een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. De asbestverspreiding beperkt zich tot het bedrijfsterrein. Omdat de asbestverspreiding gering is, is er een gedeelte van terrein afgezet en levert het verder geen gevaar op voor de naastgelegen bedrijven of omwonenden.

In Heerlen heeft de brandweer rond 14.00 uur twee uur een binnenbrand geblust bij een autobedrijf aan de Kerkraderweg in Heerlen. Mede vanwege een flinke rookontwikkeling werd er snel opgeschaald naar grote brand.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan een personenauto en sloeg kort over naar een kantoorruimte in de garage. De brandweer had het vuur echter snel onder controle en binnen een half uur kon het sein ‘brand meester' worden gegeven. Metingen hebben uitgewezen dat er geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. 
In de garage stonden meerdere auto's die water- en rookschade hebben opgelopen. Een bewoner van een naastgelegen pand moest vanwege de rook tijdelijk de woning verlaten. Er is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):