vrijdag, 18. februari 2011 - 16:57

Bedrijvenpark A37 bij Emmen krijgt Truck Facility Point

Emmen

Het Truck Facility Point op het Bedrijvenpark A37 bij Emmen gaat er
definitief komen. In 2010 zijn de plannen van ontwikkelaar Saxum
Vastgoed BV gepresenteerd. De grondwerkzaamheden voor de bouw van
het Truck Facility Point zijn inmiddels van start gegaan.

Op het 33.000 m2 grote terrein worden de functies van restaurant, winkel, brandstof, truckwash, truckreparatie en bewaakt truckparkeerterrein ondergebracht. Als alles volgens planning verloopt, kunnen vrachtwagenchauffeurs vanaf eind 2011 hun stop maken bij het Emmense facility point.

Het initiatief komt van ontwikkelaar Jorgen Kruit van Saxum Vastgoed BV. De gemeente Emmen is blij dat de plannen voor dit facility point nu werkelijkheid worden. Wethouder Arends van Economie benadrukt dat deze ontwikkeling een positieve impuls geeft aan de ontwikkeling van het Bedrijvenpark A37: “Het Bedrijvenpark A37 ligt aan direct aan de A37. Het is de snelste wegverbinding van en naar de Randstad, Duitsland, Scandinavië en de Baltische Staten. Met het Truck Facility Point wordt Emmen nog meer het centrum voor logistiek en transport”.

In het kader van het Dryport-project wil de gemeente Emmen samen met de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe logistieke bedrijvigheid uit de zeehavens naar de Zuidoosthoek halen. “De realisatie van een Truck Facility Point maakt deze regio nog interessanter voor vervoerders uit het westen. We kunnen straks vrachtwagenchauffeurs een veilige plek bieden om te overnachten, met alle benodigde faciliteiten ter plekke, zoals een restaurant, tankstation, truckwash en truckreparatie”.
Provincie:
Tag(s):