woensdag, 16. november 2011 - 21:19

Behandeling dubbele moord Mientjes opnieuw uitgesteld

Nijmegen

De inhoudelijke behandeling van de moordzaak op de twee Mientjes uit Nijmegen, is voor de rechtbank in het Marokkaanse Nador vandaag opnieuw uitgesteld.

De verdachte van de moord op de twee Gelderse vrouwen, Fouad el M. , zei door medische reden nog steeds niet goed genoeg voelde om een verklaring af te leggen voor de rechtbank. Hij zou dit wel bereid zijn te doen. Hij vroeg de rechtbank daarom één of twee dagen uitstel. Toen de rechtbank dit verwierp, legde de advocaat van el M. de verdediging neer.

De verdachte kreeg door de rechtbank een nieuwe advocaat toegewezen, die op zijn beurt om twee weken uitstel. De rechtbank gaf de verdediging één week om het dossier door te nemen.

Familieleden van de Mientjes werden, evenals alle andere aanwezigen, bijzonder verrast door het verloop van deze zitting. Zij lieten vanuit Nador weten nogal ‘beduusd' te zijn over de gang van zaken

El M. wordt verdacht van moord c.q. doodslag op 2 vrouwen in het Nijmeegse Waterkwartier in februari 2003. De zaak is vooral bekend als de ‘Mientjes', omdat beide slachtoffers deze voornaam droegen.
Provincie:
Tag(s):