donderdag, 20. oktober 2011 - 13:12

Behoud ‘t Wachtlokaal Hoedekenskerke valt te duur uit

Hoedekenskerke

Het afgelopen jaar heeft waterschap Scheldestromen alles op alles gezet om ’t Wachtlokaal op het havenplateau in Hoedekenskerke te behouden. Het gebouw moet weg, omdat volgend jaar daar de steenbekleding van de dijk moet worden versterkt.

De kosten om het te verplaatsen vallen echter veel hoger uit dan werd verwacht. Het waterschap betreurt het, maar door de hoge kosten is het helaas niet meer verantwoord om ’t Wachtlokaal te behouden.

Het afgelopen jaar heeft waterschap Scheldestromen alle mogelijkheden bekeken om 't Wachtlokaal in Hoedekenkerke te behouden. In maart van dit jaar heeft het bestuur van het waterschap nog de cultuurhistorische waarde van het gebouw onderschreven en aangegeven dat ze het gebouw wil behouden.

Samen met projectbureau Zeeweringen wilde het waterschap de kosten voor verplaatsing opbrengen. De werkelijke kostenberekening is echter veel hoger uitgevallen. Dit kwam onder andere door de hoge renovatiekosten van het gebouwtje. Het behouden van ’t Wachtlokaal zou € 320.000,- gaan kosten. Het waterschap betreurt het heel erg, maar de kosten zijn nu zo hoog dat het niet meer haalbaar en maatschappelijk verantwoord is om ’t Wachtlokaal te be-houden.

Het gebouwtje uit 1930 herinnert aan het veer Hoedekenskerke – Terneuzen. Hier konden passagiers beschut wachten op de boot.
Provincie:
Tag(s):