dinsdag, 2. augustus 2011 - 14:13

Beiaardier Almere ondersteunt actie Afrika - giro 555

Almere

Het Carillon in Almere Haven speelt vrijdagochtend om 11.00 uur ‘We are the world’ van Michael Jackson. Om 13.00 uur speelt het carillon in Almere Stad het nummer om de inzamelingsactie 'Week voor de Hoorn' van het Rode Kruis (giro 555) te ondersteunen. Dit heeft de gemeente Almere dinsdag bekendgemaakt.

'Actie 'Week voor de Hoorn
Maandag 1 augustus is om 09.00 uur precies, de 'Week voor de Hoorn' geopend. Dat gebeurde met een gongslag op de Beurs in Amsterdam. Het Rode Kruis heeft beiaardiers in Nederland gevraagd om tijdens deze actieweek - van 1 tot en met 6 augustus - het nummer ‘We are the World’ van Michael Jackson te spelen. Op 90 carillons in Nederland wordt het nummer ten gehore gebracht door de stadsbeiaardiers van verschillende gemeenten.

1,1 miljard nodig
Bij aanvang van deze actieweek stond er € 13.813.847,- op giro 555. Volgens de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN, is er 1,1 miljard euro nodig voor de vele slachtoffers van de droogte.

We are the world
‘We are the world’ werd in 1985 uitgebracht voor USA for Africa (United Support of Artists for Africa) was een eenmalige muzikale samenwerking tussen bekende Amerikaanse popmuziekanten om geld in te zamelen tegen de honger in Afrika.

Het nummer We are the world stond in 1985 wekenlang op de eerste plaats over de gehele wereld. In de Nationale Hitparade stond het nummer negen weken op nummer 1. In totaal bracht het circa 90 miljoen dollar op. In 2010 werd het nummer opnieuw in het Engels en in het Spaans uitgebracht voor de aardbeving in Haïti.
Provincie:
Tag(s):