maandag, 10. januari 2011 - 9:53

Bejaarde vrouw door drietal beroofd van boodschappen

Maastricht

Een 76-jarige vrouw met rollator is zaterdagmiddag beroofd op de Veldstraat in Maastricht. Dankzij een vrijwillige politieagent die met zijn werk bezig was heeft de politie even na de straatroof drie verdachten kunnen aanhouden. 


De agent zag rond 13:45 uur op de Veldstraat ter hoogte van het verzorgingstehuis een rollator de weg oprollen. Op een oprit stond een bejaarde vrouw. Ook zag hij drie mannen wegrennen. Hij vermoedde dat de vrouw net beroofd was en belde 1-1-2. Vervolgens volgde hij de mannen op afstand. Bij de Wethouder Vrankenstraat kwamen agenten aanrijden die hij het drietal kon aanwijzen. Bij het zien van de politie renden deze weg, maar één man kon op De Mandel door de politie worden aangehouden. Een tweede verdachte had zich onder een auto verstopt op een parkeerplaats bij een flat aan de Wethouder Vrankenstraat. Een flatbewoner wees vanaf zijn etage de plek aan, waarna ook deze man kon worden aangehouden. Na wat onderzoek meldde ook de derde verdachte zich bij de politie waar hij werd aangehouden.

Het drietal is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid bij justitie. Het gaat om een 17- en 18-jarige Maastrichtenaar en een 19-jarige man uit Sittard. Het slachtoffer is een 76-jarige vrouw uit Maastricht. Eén van de verdachten had een tas van haar rollator gerukt waardoor ze de rollator ook los moest laten. In de tas zaten alleen wat boodschappen.
Provincie:
Tag(s):