woensdag, 19. oktober 2011 - 23:49

Belastingdienst constateert bijna 3 ton aan openstaande vorderingen

Vlissingen

Bij de grootschalige controle rond het Weyevlietplein zijn dinsdag 18 oktober tussen 14.00 en 20.30 uur 43 bekeuringen door de Politie uitgeschreven.

Twee personen werden aangehouden en in verzekering gesteld wegens drugsbezit. De Belastingdienst constateerde 290.000 euro aan openstaande vorderingen, waarvan 11.500 euro direct werd geïnd.

Dit zijn resultaten van de vierde grootschalige controleactie in het kader van de integreerde aanpak van de gemeente om gezamenlijk de leefbaarheid in Vlissingen te versterken. Op 23 september 2010 was de eerste grote controleactie. De gemeente streeft samen met Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie, de Politie Zeeland, de Douane en de Koninklijke Marechaussee naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning willen bieden waar dat nodig is, zijn deze controleacties uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden. De Politie en de Belastingdienst coördineerden de actiedag gisteren.

Ruim 7500 auto’s werden in de buurt van het Weyevlietplein gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de Politie en de Marechaussee de auto’s en brommers naar het plein waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal werden zo’n 250 voertuigen gecontroleerd.

De Belastingdienst heeft op 50 voertuigen beslag gelegd, omdat belastingaanslagen niet waren betaald. Door de aanzienlijk openstaande belastingschuld werden 10 van deze 49 auto’s direct weggesleept. De Politie bekeurde bestuurders die geen rijbewijs, kentekenbewijs of legitimatiebewijs konden tonen. Ook kregen bestuurders met te gladde banden of geen geldige verzekering een bon en haalde de Politie 2 auto’s en 2 bromfietsen vanwege technische gebreken ‘uit het verkeer’. Eén persoon moest DNA afstaan voor een onderzoek.

De Arbeidsinspectie neemt 3 zaken op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen in onderzoek. De Sociale Dienst en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering onderzoeken of 18 personen rechtmatig een uitkering hebben. De Belastingdienst constateerde dat 10 auto’s waarschijnlijk onterecht op een buitenlands kenteken rijden. Dit wordt verder onderzocht. Als buitenlanders meer dan 180 dagen aaneengesloten in Nederland rijden, moeten zij een Nederlands kenteken aanvragen en BPM, belasting op personenauto’s en motoren, betalen.
Provincie:
Tag(s):