dinsdag, 15. februari 2011 - 13:40

Belg met verzet aangehouden in Schoondijke

Schoondijke

Vannacht omstreeks 00.30 uur is een 23-jarige Belg uit Brugge aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.

De man reed met hoge snelheid over de N61 in een personenauto. De agenten hebben hun auto gekeerd en zijn achter de andere auto aangegaan. Even later haalden zij de auto bij en gaven de auto een stopteken.

De bestuurder stopte de auto en de agenten zijn naar hem toegelopen voor een gesprek met deze man. Zij hebben hem gevraagd of hij zijn identiteitskaart of rijbewijs wilde tonen, maar dit bleek de man niet bij zich te hebben.

Tijdens de conversatie roken de agenten een sterke hennepgeur. Zij vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs en de Belg overhandigde hen een gripzakje met wiet.

De bijrijdster (een 28-jarige vrouw uit Brugge) toonde haar identiteitskaart wel aan de agenten en toen bleek dat er ook nog een boete voor haar openstond. Omdat zij die boete niet kon betalen (en de auto op haar naam stond) is de auto buiten gebruik gesteld. Hierom werd de man zo kwaad dat hij steeds probeerde weg te lopen en er geen normaal gesprek meer mogelijk was met hem.

De man is hierop aangehouden voor de uitvoer van softdrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De Belg pleegde erg veel verzet bij zijn aanhouding en schopte één van de agenten zelfs. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nu nog vast. Bij het verifieren van zijn gegevens bleek dat er voor hem ook nog een boete openstond.

De auto van de Belgen is overgebracht naar het politiebureau en mag pas weer aan de verdachte meegegeven worden nadat alle boetes zijn betaald. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 700 euro.
Provincie:
Tag(s):