donderdag, 17. maart 2011 - 17:27

Belgische ex-Rijkswachtchef in Nederland opgepakt om drugshandel

zwijndrecht

Het Team Executie Strafvonnissen (TES) te Zwolle heeft dinsdag 15 maart in samenwerking met het Fugitive Active Search Team van de Federale politie van België de voortvluchtige Van M. gearresteerd in Zwijndrecht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt.

Ex-Rijkswachtchef
Van M. was het hoofd van de drugssectie van de Antwerpse BOB van de toenmalige Rijkswacht. Op 12 september 2002 werd hij door het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf wegens internationale drugshandel. Hij zat zijn straf nooit uit en was sindsdien voortvluchtig. Zijn straf zou volgend jaar verjaren.

De lokalisatie en de arrestatie van Van M. is het resultaat van ENFAST, het Europees Netwerk van Fugitive Active Search Teams, dat het FAST vorig jaar tijdens het Belgisch Europees Voorzitterschap creëerde en dat door de Europese Raad werd goedgekeurd.

Vanuit Nederland wordt door het TES deelgenomen aan dit netwerk. Het Nederlandse TES en het Belgische FAST werkten in deze fugitive-zaak als een hecht team samen wat leidde tot de arrestatie van Van.M.

De rechtbank Amsterdam beslist of en wanneer Van M. aan België wordt uitgeleverd.
Provincie:
Tag(s):