donderdag, 30. juni 2011 - 9:58

Belgische motorrijders 'oefenen' in Weert

Weert

De politie heeft woensdagavond een tweetal motorrijders staande gehouden omdat zij met een snelheid van 151 km/u over de Kempenweg in Weert raasden.

Omstreeks 20.45 uur zag de bemanning van de videowagen van het Verkeershandhavingteam twee motorrijders over de Kempenweg rijden. De politie constateerde snelheden van 151 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Ook haalde één van de motorrijders een voor hem rijdend voertuig in over een verdrijvingsvlak bij een zijweg.
De beide motorrijders werden staande gehouden en aan een controle onderworpen. Hierbij bleek dat zij allebei niet over een geldig motorrijbewijs beschikten. De 22-jarige mannen uit Peer hebben beiden een Belgisch oefenrijbewijs voor de motor, hetgeen betekent dat ze in de nauwe omgeving van hun woonplaats mogen oefenen met het rijden op hun motor, maar zeker niet verder en helemaal niet de grens over.
Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ze mochten niet verder rijden en hun motoren moesten zij laten ophalen door iemand met een geldig motorrijbewijs.
Provincie:
Tag(s):