woensdag, 9. februari 2011 - 9:47 Update: 08-07-2014 0:29

Belgische politici willen pickup-trucks en SUV’s verbieden

Als het aan de Belgische politici van de socialistische SPA ligt, rijden er binnen kort geen pickup-trucks en SUV’s meer op de openbare weg. Ze eisen een onderzoek van de regering naar de juridische mogelijkheden om dit soort ‘tanks’ te verbieden.

Het gesprek binnen de partij werd gevoerd toen zaterdag een kleuter in Dongen om het leven kwam. Het kind werd aangereden door een Toyota Tundra, een pickup-truck.

De socialisten vinden de ‘monsters op wielen’ niet passen op wegen. Daarnaast zouden de voertuigen ook nog eens zeer vervuilend zijn voor het milieu. Wat de socialisten betreft is een verbod de oplossing: 'Het beste is deze wagens van de baan te halen.'

Ook het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid wil dat de SUV-bezitters worden aangepakt. 'Die voertuigen zijn niet ontworpen voor intensief gebruik op de openbare weg,' zegt een woordvoerder.

De Belgische automobilistenvereniging Touring vindt het pleidooi voor een verbod 'een aanval op de vrijheid van het individu'. De club wijst ook op het nut van de auto's gezien de slechte toestand van veel Belgische wegen.
Categorie:
Tag(s):