donderdag, 27. oktober 2011 - 12:38

Benzinedieven tankstation A6 klemgereden door omstanders

Lelystad

Twee benzinedieven die hadden getankt bij een tankstation aan de A6 zijn woensdagavond op heterdaad betrapt en aangehouden door omstanders. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De dieven tankten bij het tankstation een auto met valse kentekenplaten vol en reden weg zonder te betalen. Meerdere omstanders zagen dit en grepen in door de dieven met hun privéauto’s klem te rijden.

Gealarmeerde agenten namen de verdachten over en de auto in beslag. De recherche van Lelystad heeft de zaak in onderzoek. De twee mannen zitten vast.

Rond 19.15 uur tankten een 35-jarige man uit Amsterdam en een 48-jarige man uit Almere een auto af en reden weg zonder te betalen. De auto, die was voorzien van gestolen kentekenplaten over de originele kentekenplaten heen, kwam niet ver.

Bekenden van politie
Meerdere klanten grepen direct in. Zij blokkeerden de weg van de verdachten en belden 1-1-2 alarm. Omstanders die het zagen gebeuren bleven eveneens wachten op de politie. De twee mannen, geen onbekenden van de politie, zijn ingesloten. De auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):