woensdag, 23. november 2011 - 16:03 Update: 08-07-2014 0:55

Bergkamp en Jonk doen boekje open over machtsstrijd bij Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) In een openhartig interview doen Dennis Bergkamp en Wim Jonk een boekje open over de machtsstrijd bij Ajax. De twee voormalige Ajacieden, die samen het technisch hart van de Amsterdammers vormen, hadden maandag een onderhoud met de nieuwe directie.

"We hebben uiteraard over de verdeling van taken en bevoegdheden gesproken. Voor ons blijft het plan-Cruijff en de afspraken die daarover in ons contract staan de leidraad.

Vanzelfsprekend verwachten we daar geen veranderingen in. Wij blijven bij de jeugdopleiding doorwerken zoals we dat de afgelopen maanden gedaan hebben", vertelt Bergkamp in VI.

"Het is onbegrijpelijk hoe het allemaal is gegaan", doet Jonk zijn verhaal. "Woensdag, tegen het einde van de middag, kregen we een boodschap via het interne Ajax-systeem dat Van Gaal zou worden aangesteld. Ik wist echt niet wat ik zag. Ik heb me de laatste maanden vaker verbaasd over de gang van zaken, maar deze handelwijze kende ik nog niet."

Volgens Bergkamp wilde de inmiddels afgetreden directeur Rik van den Boog graag af van de jeugdtrainer. "Hij werd naar mij heel persoonlijk in zijn opmerkingen, dat heeft me bijzonder verbaasd. Van den Boog zei dat ik niet eens geschikt was om de D-junioren te trainen, terwijl hij me twee weken eerder bij de A-junioren had aangesteld. Ook zou ik te weinig tijd besteden aan mijn werk bij Ajax. Hoe serieus moet je dat nemen? Aan de andere kant: hij ging dus op de man spelen en dat hoef ik niet te pikken.' (...) Ik heb me regelmatig afgevraagd waar al dat geouwehoer en al die spelletjes nou voor nodig waren."
Categorie:
Tag(s):