donderdag, 23. juni 2011 - 15:25 Update: 08-07-2014 0:58

Bergkamp neemt plaats Blind in op het veld

Amsterdam

(Elfvoetbal) Frank de Boer zou hem er graag bijhouden en tegen de wens van Johan Cruijff ingaan om Danny Blind te slachtofferen. Ajax kiest er nu voor om met een meer diplomatieke oplossing op de proppen te komen: Blind wordt 'gepromoveerd'.

Dennis Bergkamp is de nieuwe assistent van De Boer in de plaats van de Zeeuw, die van het veld gaat en voortaan de technische zaken rondom de A-selectie gaat doen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Al aan het begin van de revolutie van Cruijff werd duidelijk dat De Verlosser het niet ziet zitten in Blind als lid van de technische staf. De Boer nam het in eerste instantie op voor zijn oud-collega, maar lijkt nu toch overstag te zijn gegaan.

In alle stilte is Blind op deze manier weggepromoveerd, om alle partijen tevreden te houden. Hennie Spijkerman, die door De Boer naar Ajax is (terug)gehaald, blijft de andere assistent bij de A-selectie.

Blind, die al de portefeuille technische zaken beheerde, zal zich niet met de jeugd bemoeien. Daar liggen sinds het vertrek van hoofd jeugd opleiding Jan Olde Riekerink functies weggelegd voor Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Ruben Jongkind.
Categorie:
Tag(s):