dinsdag, 8. maart 2011 - 10:26

Beroving van 16-jarig meisje blijkt verzonnen

Groningen

De recherche van Regiopolitie Groningen heeft deze week vastgesteld dat een aangifte van een straatroof bij het hoofdstation is verzonnen door een 16-jarige meisje uit Vries. Het meisje was volgens eigen zeggen zondagochtend 20 februari door twee mannen beroofd van haar mobiele telefoon.

Na gedegen recherchewerk kon worden vastgesteld dat er geen sprake was geweest van een straatroof. Het bleek dat de 16-jarige aangeefster kort voor de ‘beroving’ op het Stationsplein zelf contact had gezocht met een 16-jarige jongen uit Groningen. De jongen was in het gezelschap van een andere onbekende jongeman. Tijdens het gesprek met het meisje had de 16-jarige Stadjer kans gezien om de Blackberry uit haar jaszak weg te pakken.

Aanhouding

De 16-jarige verdachte kon vorige week door de politie worden aangehouden. Tijdens verhoor bleek al snel dat er geen sprake was geweest van een ‘gewelddadige’ straatroof maar van diefstal. Hij was niet meer in het bezit was van de gestolen de telefoon. De jongen verklaarde dat hij de telefoon was verloren. Hij werd na verhoor overgedragen aan zijn opa en oma.

Schaamte

Tijdens een nader verhoor op het politiebureau verklaarde de aangeefster dat haar aangifte niet helemaal klopte. Zij gaf schaamte als reden voor haar valse aangifte op. De politie maakt tegen beide tieners proces-verbaal op. De officier van justitie beslist wat er met hen moet gebeuren. De politie onderzoekt nog de rol van de onbekende vriend van de 16-jarige jongen. Het onderzoek naar de vermeende straatroof is afgerond.
Provincie:
Tag(s):