dinsdag, 15. maart 2011 - 10:20 Update: 08-07-2014 0:59

Bescheiden omzetgroei detailhandel

In januari 2011 heeft de detailhandel 1,5 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De prijzen waren 2,0 procent hoger. Het volume in de detailhandel kromp 0,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzetontwikkeling van de detailhandel is in januari negatief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen minder gunstig was dan in januari van vorig jaar. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ongeveer 3 procent.

Non-foodwinkels boekten in januari een lichte omzetgroei. De omzet kwam ruim 1 procent hoger uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Winkels in bovenkleding en winkels in consumentenelektronica behaalden duidelijk meer omzet. De omzet van drogisterijen en textielsupermarkten was daarentegen flink lager dan een jaar eerder.

Winkels in voedings- en genotmiddelen hadden in januari bijna 2 procent minder omzet dan een jaar eerder. Dit kwam vooral door de ongunstige samenstelling van koopdagen. Zonder dit effect zou de omzet met ruim 1 procent gegroeid zijn. Deze groei valt vrijwel geheel toe te schrijven aan hogere prijzen.
Categorie:
Tag(s):