zondag, 26. juni 2011 - 23:58

Beschonken bestuurder rent weg na stopteken

Waardenburg

De bestuurder van een auto die aanvankelijk geen gevolg gaf aan een stopteken van de politie ging er uiteindelijk rennend vandoor toen hij klemgereden was. De agenten konden de man snel aanhouden.

Zondagochtend rond 01.00 uur zag een surveillance-eenheid van de politie de man rijden op de Steenweg in Waardenburg. Om te controleren of hij niet teveel gedronken had, gaven de agenten hem een stopteken. De bestuurder reageerde hier in het geheel niet op. Na ongeveer 500 meter reed de politie de man klem. De bestuurder sprong toen uit de auto en rende weg. De agenten hielden de man, een 26-jarige inwoner van Opijnen, snel aan.

Op het bureau wees een ademanalyse uit dat de man zijn auto bestuurd had met een alcoholpromillage van 2,07 (900 ug/l), ongeveer vier keer het maximum toegestane.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens wordt tegen hem een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) gevorderd, een cursus over de gevaren van alcoholgebruik in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):