zondag, 13. maart 2011 - 16:30

Beschonken bestuurder rijdt lantaarnpaal uit de grond

Katwijk

Zaterdagavond is een automobilist rond 22.00 uur op de N206 ter hoogte van afrit T`Heen in Katwijk met zijn auto uit de bocht gevlogen.

De bestuurder was waarschijnlijk de macht over het stuur verloren tijdens het verlaten van de N206 en was daarbij rechtdoor gegaan tegen een lantaarnpaal. Deze was dan ook volledig uit de grond gereden.

De politieagenten die als eerste ter plekke waren zagen rook uit de auto komen en alarmeerden de brandweer van de posten Rijnsburg en Valkenburg. Voor de brandweer bleek er echter geen inzet nodig en dus werden deze later ook weer afgemeld.

Alcohol
De politie rook bij het treffen van de bestuurder een sterke dranklucht en dus is de man meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Hier bleek echter wel drank in het spel te zijn en dus is de man aangehouden. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Lantaarnpaal
Een medewerker van de provincie Zuid-Holland is ter plekke gekomen om de lantaarnpaal te bekijken en omdat er ook nog eens een heel stuk van de straatverlichting was uitgegaan door de aanrijding.

De uit de grond gereden paal werd afgekoppeld en veilig gesteld omdat hij nog los in de bomen hing. De afrit is ten tijde van de inzet afgesloten geweest en werd om ongeveer 23.15 uur weer vrijgegeven. Hoeveel de man precies had gedronken moet nog blijken uit onderzoek.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):