zondag, 6. februari 2011 - 11:59

Beschonken en rumoerige jongeren aangehouden

Dronten

Twee jonge Drontenaren zijn zaterdagnacht aangehouden. Beide jongens maakten zich in het centrum van Dronten schuldig aan belediging van agenten, het niet voldoen aan bevel en vorderen en openbare dronkenschap. De knapen in de leeftijd van 18 en 19 jaar hebben voor bovenstaande feiten een proces-verbaal gekregen.

Rond 05.00 uur troffen agenten in het centrum van Dronten een groep jongeren aan die hard muziek aan het afspelen was. Deze groep werd aangesproken om zich te verwijderen vanwege de overlast die zij op dat moment veroorzaakten. De jeugdigen bevonden zich in een kennelijke staat van dronkenschap en wilden niet meewerken. Eén 18-jarige jongen voldeed hardnekkig niet aan dit verzoek en verzette zich. Ook toen de agenten hem middels een vordering te kennen hadden gegeven dat hij toch écht moest vertrekken, maakte hij geen aanstalten. Deze verdachte gedroeg zich dermate recalcitrant en verzette zich zodanig hevig richting de agenten dat hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Hij is geverbaliseerd terzake drie feiten waaronder niet voldoen aan bevel en openbare dronkenschap.

Kort hierop besloot het groepje overgebleven jongeren verhaal te halen aan het politiebureau te Dronten. Ook deze jongeren zijn gevorderd zich te verwijderen. Een 19-jarige Drontenaar gaf geen gehoor aan dit bevel en liep de binnenplaats van het bureau op, de agenten achterna. Na een flinke scheldkanonnade en gepleegd verzet richting de handhavers is ook deze jongen aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Hem wordt belediging ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):