donderdag, 16. juni 2011 - 12:00

Beste fietsverhuurbedrijf in Oisterwijk, slechtste in Ouddorp

Den Haag

Wie deze vakantie in eigen land een fiets huurt, doet er verstandig aan de kleine lettertjes in de huurvoorwaarden door te nemen. Voor je het weet ben je volledig aansprakelijk bij diefstal en betaal je zomaar een veelvoud van de huurprijs.

Dat concludeert de ANWB na een steekproef bij 27 fietsverhuurbedrijven. Veel meer verhuurbedrijven zouden een aanvullende verzekering moeten aanbieden, vindt de ANWB.

Gemiddeld betaalde het testteam € 7,50 voor een huurfiets per dag, terwijl bij diefstal de dagwaarde van de fiets moet worden vergoed. Die schade kan in de honderden euros lopen. Het kan ook anders: er zijn bedrijven die hun huurvoorwaarden op de bon zetten of er spontaan uitleg bij geven bij het huren van een fiets. In een enkel geval kan voor €1,50 het risico worden afgekocht. Vier huurbedrijven dragen zelf het risico als de fiets wordt gestolen.

In het algemeen is het goed gesteld met de kwaliteit van de Nederlandse huurfietsen. Grotere mankementen kwamen we alleen tegen bij Akershoek Fietsen in Ouddorp. (Bij één van de fietsen zat het achterwiel los) en bij Akkerdaas Tweewielers in Domburg (het frame van een damesfiets was doorgezakt)

Opvallend was verder het aantal verhuurde fietsen zonder deugdelijke verlichting: bij 12 van de 54 fietsen was die niet in orde. De huurder van de fiets loopt kans op een boete van €40.

Top 5 beste verhuurbedrijven
1. Schepens Tweewielers, Oisterwijk 8,3
2. Profile Adra Mouw, Ermelo 8,0
3. Rijwielhandel De Groot, Terschelling 7,6
4. Profile der Kinderen, Bergen 7,5
5. Tweewielecentrum Kleijberg, Diever 7,4

Top 5 slechtste verhuurbedrijven
1. Akershoek fietsen, Ouddorp 3,7
2. Akkerdaas Tweewielers, Domburg 4,5
3. Karels Tweewielers Egmond aan Zee 4,7
4. Rijwielhandel Jan Kwint, Hoogersmilde 5,2
5. Buitenshuis Fietsen, Hoenderlo 5,0
Provincie:
Tag(s):