zaterdag, 9. juli 2011 - 12:05

Bestelbus met aanhanger gekanteld

Eindhoven

Zaterdagochtend kort voor 7.00 uur is op de A50 door nog onbekende oorzaak een bestelbus met aanhanger op zijn kant terecht gekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van afrit Son en Breugel op de rijbaan van Eindhoven richting Oss.

De gehele snelweg werd gestremd en het verkeer werd via de op-en afrit van de snelweg omgeleid. Een inzittende van de bestelbus is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, de overige inzittenden bleven ongedeerd.

Een bergingsbedrijf die de combinatie weer op zijn wielen had gekregen heeft deze in zijn geheel afgevoerd. Om te constateren of de bestelbus met aanhanger niet te zwaar beladen was is deze ter controle overgebracht naar een weegpunt. Verkeersspecialisten van de politie kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

De aanhanger was geladen met bouwmaterialen welke verspreid lagen over de snelweg. Doordat diverse bouwstoffen in het ZOAB waren getrokken werd een ZOAB-reiniger besteld om de rijbanen te reinigen. In de loop van de ochtend ontstond er een behoorlijke file, de snelweg is tot zeker 10.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):