donderdag, 13. januari 2011 - 11:20

Bestuurder aangehouden na negeren stopteken en belediging

Lelystad

Woensdagavond is een 44-jarige Lelystedeling aangehouden nadat hij met zijn auto op de snelweg A-27 werd betrapt toen hij flink te hard reed, een stopteken van de politie negeerde en bij zijn staandehouding een agent beledigde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen hoe de bestuurder met een snelheid van tenminste 150 km p/u richting Lelystad reed en volgden hem voor een snelheidsmeting. Om de man veilig aan de kant te zetten volgden ze hem tot aan de afslag Lelystad Noord waar een stopteken werd gegeven. De bestuurder reed echter zonder te stoppen verder waarna de agenten de blauwe zwaailichten aanzetten. Ook nu bleef de man doorrijden en stopte pas bij een bedrijf aan de Apolloweg.

De bestuurder werd proces-verbaal aangezegd en reageerde onbeschoft naar de agenten. Ondanks een waarschuwing uitte de man enkele beledigende woorden waarna hij werd aangehouden voor belediging. In het politiebureau in Lelystad kreeg hij een proces-verbaal voor de belediging en bekeuringen voor de snelheidsovertreding en het negeren van een stopteken.
Provincie:
Tag(s):