dinsdag, 29. maart 2011 - 19:27

Bestuurder aanrijding Mercatorplein reed te hard

Amsterdam

Het onderzoek naar het ongeval op het Mercatorplein waarbij in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 maart een fietsster om het leven kwam, heeft een aantal nieuwe feiten opgeleverd.

Te hoge snelheid
Het slachtoffer, de 26-jarige Floor van der Wal, is enkele uren nadat zij op de kruising Mercatorplein/Jan Evertsenstraat door een auto werd aangereden, in het ziekenhuis overleden. De auto reed na het ongeluk door, maar de eigenaar kon diezelfde nacht worden aangehouden.

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de bestuurder met zijn Volkswagen Golf een veel te hoge snelheid heeft gereden. Vervolgens is hij via het voorsorteervak voor rechtsaf (in de richting van de Jan van Galenstraat) alsnog rechtdoor gereden. Daarbij kwam hij op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in aanrijding met het slachtoffer, dat ruim 30 meter verderop terecht kwam.

Meer personen in auto
Verschillende getuigen hebben verklaard dat op het moment van de aanrijding, behalve de bestuurder, vermoedelijk ook nog één of meer andere personen in de auto hebben gezeten.

Getuigen gezocht
Op de lokatie waar de betrokken Volkswagen Golf de ochtend van vrijdag
25 maart is aangetroffen, de Eastonstraat in Amsterdam West, zijn camerabeelden veiliggesteld die onderzocht worden. Het onderzoeksteam is nog altijd op zoek naar getuigen die gezien hebben wanneer de Volkswagen Golf in de Eastonstraat is neergezet en wie daar is of zijn uitgestapt.

Daarnaast is het mogelijk dat de bestuurder van de Volkswagen Golf al eerder die avond soortgelijk rijgedrag heeft laten zien. Diegene die dat is opgevallen wordt ook verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op het algemene politienummer 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):