dinsdag, 5. april 2011 - 16:56

Bestuurder bekent dodelijke aanrijding Van der Wal

Amsterdam

De man die werd aangehouden wegens de dodelijke aanrijding van een 26-jarige cabaretière Floor van der Wal uit Amsterdam wordt 90 dagen langer vastgehouden.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam maandag 4 april besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) had de verlenging van de voorlopige hechtenis van de man gevorderd ondermeer vanwege de verdenking van doodslag.

Op 25 maart werd het slachtoffer op de fiets aangereden door een Volkswagen Golf op de kruising Mercatorplein/Jan Evertsenstraat. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. Het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van de aanrijding.

Omdat de auto één van zijn kentekenplaten op het wegdek verloor, kon de identiteit van de eigenaar al snel worden vastgesteld. De 24-jarige Amsterdammer werd diezelfde dag nog aangehouden. Hij heeft inmiddels erkend tijdens de aanrijding achter het stuur te hebben gezeten.

Het onderzoek naar de aanrijding loopt nog. Er zijn aanwijzingen dat er meerdere personen in de auto zaten tijdens de aanrijding. Het OM en de politie zijn nog op zoek naar personen die informatie hebben over het ongeval en/of de personen die in de auto zaten.
Provincie:
Tag(s):