maandag, 14. maart 2011 - 9:54

Bestuurder onder invloed veroorzaakt twee aanrijdingen

Utrecht

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed twee aanrijdingen had veroorzaakt.

Agenten werden rond 00.45 uur via de meldkamer naar de Waterlinieweg gestuurd in verband met een aanrijding. Ter plaatse troffen agenten ter hoogte van de oprit van de Waterlinieweg en de Herculeslaan een auto tegen een lantaarnpaal aan. De lantaarnpaal was totaal uit de grond gereden en hing in de bomen langs de weg. De bestuurder zat op de passagiersstoel te bellen.

Agenten zagen aan de hand van het kenteken dat de auto eerder op de avond al betrokken was geweest bij een aanrijding op de Laan van Marschalkerweerd. Bij deze aanrijding was de bestuurder doorgereden maar één kentekenplaat was blijven liggen.

De 36-jarige man uit Naarden was ongedeerd en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd uiteindelijk met een proces-verbaal naar huis gestuurd.
Provincie:
Tag(s):