zaterdag, 29. oktober 2011 - 22:27

Bestuurder vast voor gevaarlijk rijgedrag

Kerkdriel

Surveillerende politieagenten in Zaltbommel zagen vrijdagavond rond 23.30 uur op de Steenweg een personenauto met hoge snelheid voorbij rijden.

Ze besloten de auto te volgen en controleren. De bestuurder zou vervolgens een reeks gevaarlijke overtredingen hebben begaan en negeerde stoptekens van de politie. Uiteindelijk trof de politie de auto achtergelaten aan. De Districtsrecherche in Tiel is bezig met een onderzoek.

De politieagenten reden via de Van Heemstraweg achter de betreffende auto aan richting Hurwenen. De bestuurder reed met hoge snelheden. Toen hij een andere auto passeerde, zagen de agenten dat tegemoetkomend verkeer uit moest wijken om een aanrijding te voorkomen. Zij gaven de bestuurder stoptekens waar geheel niet op werd gereageerd. De man reed verder richting Kerkdriel en bleef gevaarlijk rijgedrag vertonen. Op de Berm stond de auto ineens stil en wilden de agenten een einde maken aan de dreigende situatie door tot aanhouding over te gaan. Zover kwam het niet. Ondanks een waarschuwingsschot van de politie ging de auto er met wederom hoge snelheid vandoor. De agenten besloten kort daarna om de achtervolging te staken.

Even later troffen de agenten de auto onbeheerd aan op de Bulkseweg. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor onderzoek aan de auto.

In de loop van de nacht meldde de 25-jarige eigenaar van de auto zich bij de politie. De inwoner van Kerkdriel is lopende het onderzoek aangemerkt als verdachte en wordt op dit moment door de recherche verhoord. De verdenking betreft artikel 5 Wegenverkeerswet, het in gevaar brengen van het verkeer, en daarnaast het negeren van bevel of vordering van de politie.
Provincie:
Tag(s):