zaterdag, 9. juli 2011 - 18:26

Betonwagen gekanteld bij A50

Sint Oedenrode

Vrijdagmiddag is een betonwagen op zijn kant langs de rijbaan terecht gekomen.

Dit gebeurde in een haakse bocht op de Oostelijke Randweg nabij de snelweg A50 in Sint Oedenrode. De chauffeur , een 51 jarige man uit Nuenen, had een breuk in zijn schouder en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een kleine hoeveelheid beton lekte uit de molen van de betonwagen terwijl het overige beton hard werd toen deze nog in de molen zat. De betonwagen zelf liep eveneens grote schade op.

Het bergen van de betonwagen was een grote klus die veel tijd in beslag nam. Er moesten twee grote mobiele kranen aan te pas komen om de betonwagen weer op vier wielen te zetten. Vervolgens is de betonwagen op een dieplader gehesen waarna hij kon worden afgevoerd. Al met al heeft het ruim vier uur gekost voordat de geladen betonwagen kon worden afgevoerd.

Ten tijde van de bergingswerkzaamheden is de Oostelijke Randweg tussen de Nijnselseweg en de Eerschotsestraat geheel afgesloten geweest. Dit werd verzorgd door de politie, later op de avond heeft de gemeente Sint Oedenrode hekken geplaatst zodat de politie elders kon worden ingezet. Het hele spektakel trok veel bekijks.
Provincie:
Tag(s):