zondag, 2. januari 2011 - 12:57 Update: 08-07-2014 1:01

Beursgorilla Jacko verslaat AEX voor 11e jaar op rij

Eindhoven

Het is Beursgorilla Jacko weer gelukt om de AEX index te verslaan met zijn aandelenportefeuille. Hiermee presteert de behaarde vermogensbeheerder van de financiële website www.beursgorilla.nl voor de elfde keer op rij beter dan de AEX.

Rendement van ruim 10%
Met een rendement van ruim 10 procent leveren de willekeurig geselecteerde aandelen van Jacko wederom een beter resultaat op dan de Nederlandse hoofdindex welke een resultaat van bijna 6 procent behaalde.

Jacko begon het turbulente jaar 2010 met een vermogen van € 216.718,99 euro. Ondanks de onrust op de beurzen door de eurocrisis en speculaties afgelopen zomer over een dubbele dip, is het de beleggende gorilla weer gelukt het jaar af te sluiten met een positief rendement en de AEX voor de 11e keer op rij naar de kroon te steken.

Rendement behaald van 138,55 procent
BeursGorilla Jacko, welke in 2000 zijn beleggingsavontuur startte weet sindsdien ieder jaar de AEX te verslaan door maandelijkse willekeurig wissels door te voeren in zijn aandelen portefeuille. In het nu elfjarige bestaan heeft Jacko een positief rendement behaald van 138,55 procent over zijn belegde vermogen.

Dit is een gemiddeld rendement van ruim 8 procent per jaar! Hiermee weet hij de AEX behoorlijk naar de kroon steken. Deze index moest het de afgelopen elf jaar doen met een negatief rendement van -47,55 procent.

Over Jacko
Beursgorilla Jacko is de behaarde vermogensbeheerder van de website BeursGorilla.nl. In januari 2000 kreeg Jacko bij wijze van experiment 75 bananen. Elk van deze bananen correspondeerde met een in Nederland beursgenoteerd fonds. Met de eerste tien bananen (met corresponderende aandelen) die Jacko selecteerde, is zijn portefeuille samengesteld.

Bananen
Sindsdien wisselt Jacko elke maand: één fonds eruit en een nieuw fonds erin, allemaal geselecteerd middels het trekken van bananen door BeursGorilla Jacko. Centraal hierbij staat de totale willekeurige keuze van aandelen. Dit omdat er geen informatie van het onderliggende aandeel in de banaan tot uitdrukking komt.

Knipoog
Het gehele experiment met BeursGorilla Jacko is bedoeld als knipoog naar de financiële wereld. Echter, BeursGorilla.nl wil met dit experiment mensen ook laten nadenken over beleggen, met name aangaande beloofde en gerealiseerde rendementen die geen garantie betekenen voor de toekomst.

Een compleet overzicht van het portfolio, de wissels en rendementen van Beursgorilla Jacko is te vinden op http://www.beursgorilla.nl/jacko.asp
Categorie:
Tag(s):