donderdag, 7. juli 2011 - 11:06

Beveiliging en politie druk met winkeldieven

Almere

Woensdagmiddag zijn er in Almere Centrum elf mensen aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel en politie hadden het druk met de afhandeling van de grijpgrage winkeldieven.

Tegen alle aangehouden verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Van de elf verdachten zitten er nog vijf vast.

Woensdagmiddag betrapten beveiligingspersoneel van verschillende bedrijven in het centrum van Almere Stad elf winkeldieven. Twee minderjarige jongens uit Almere werden betrapt in de Mediamarkt toen ze audioapparatuur probeerden te stelen. De jongens zijn na opmaken proces-verbaal opgehaald door hun ouders.

Vier Roemeense mannen in de leeftijd van 17 tot 24 jaar werden betrapt toen zij met een geprepareerde tas in een drogisterij hun slag probeerden te slaan. Hen wordt diefstal in vereniging ten laste gelegd. Alle vier de mannen, die hier verblijven zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Een 37-jarige Iraanse vrouw en een 10-jarig Iraans kind werden door beveiligers betrapt in de C&A. Het minderjarige kind is later door familie opgehaald, de vrouw zit nog vast.

Een 44-jarige vrouw uit Almere werd betrapt in een supermarkt. Een 24-jarige vrouw uit Almere werd in een schoenenwinkel op heterdaad betrapt toen ze probeerde weg te lopen met schoenen uit een rek. Een 23-jarige man uit Amsterdam werd betrapt in een kledingwinkel. Alle aangehouden winkeldieven zijn overgedragen aan de politie. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De vijf nog vastzittende verdachten worden afgehandeld door de recherche van basiseenheid Almere Stad
Provincie:
Tag(s):