donderdag, 24. november 2011 - 17:59

Bewakingsbeelden overval Playland Axel op internet

Axel

Politie Zeeland is op zoek naar de overvallers en vraagt getuigen om hulp om deze zaak op te lossen. Daarom zijn bewakingsbeelden van deze overval op internet geplaatst waarop de vier daders en hun vluchtauto te zien zijn.

Op maandag 10 oktober jl. omstreeks 23.25 uur wordt een gewapende overval gepleegd op casino Playland, gevestigd aan de Zeestraat in Axel. De daders komen vanaf de Kaaiwal aanrijden met een donkerkleurige personenauto. Het betreft een 5-deurs coupé, merk onbekend, met vermoedelijk een Nederlands kenteken.

Ze dringen het pand binnen en hebben allen een vuurwapen bij zich. Met veel geweld wordt de binnendeur geforceerd. Eén van de daders houdt bij de voordeur de zaak in de gaten terwijl de anderen naar binnengaan. Ze bedreigen de aanwezigen met hun wapens en dwingen ze zo om op de grond te gaan liggen. Een 80-jarige vrouw wordt zo hardhandig op de grond gesmeten dat later blijkt dat ze enkele ribben heeft gekneusd.

Opvallend is dat één van de overvallers de naam van de kassier noemt. Mogelijk kent hij hem of heeft iemand zijn naam doorgegeven. Uiteindelijk gaan de daders er met de buit vandoor. Ze stappen in de vluchtauto, rijden de Zeestraat uit en slaan linksaf richting de rotonde. Over de verdere vluchtroute is niets bekend.

Het onderzoek naar deze gewelddadige overval is in volle gang. De politie vraagt het publiek of zij één van de daders herkent of weet welke kant ze op zijn gevlucht. Verder wil de politie weten of iemand de auto van de daders herkent of weet om welk merk het gaat.

De beelden zijn te vinden op:
http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=18115
Provincie:
Tag(s):