woensdag, 26. januari 2011 - 21:38

Bewoner ontsnapt aan koolmonoxide in Groningen

Groningen

Door een gelukkige samenloop van omstandigheden is een bewoner van een woning aan de IJsselstraat dinsdagavond ontsnapt aan de blootstelling aan een gevaarlijk hoge concentratie koolmonoxide in zijn woning. Dit meldt de hulpverleningsdienst Groningen woensdag.

Rond 21.40 uur kreeg de alarmcentrale brandweer een telefoontje van een voorbijganger die een gaslucht rook op de kruising van de IJsselstraat en de Rijnstraat. Brandweer Groningen ging met een tankautospuit ter plaatse om polshoogte te nemen.

De brandweermensen roken inderdaad een gaslucht op de aangegeven locatie en gingen op zoek naar de mogelijke bron. De bewoner van een woning deed de voordeur open om te kijken wat er aan de hand was. De alerte brandweermensen kregen in de gaten dat de lucht wel eens uit die woning kon komen. Ze hebben de man gevraagd of ze in het huis metingen mochten doen. Uit de metingen bleek dat er een hoge concentratie CO (koolmonoxide) in de woning aanwezig was. Direct werd een ambulance opgeroepen om uit voorzorg de de bewoner te laten controleren.

De woning is uitgebreid geventileerd. De oorzaak van de hoge concentratie CO bleek een slecht functionerende, oude gevelkachel te zijn.
Provincie:
Tag(s):