woensdag, 23. februari 2011 - 21:07

Bewoner vermist van uitgebrande boerderij Finsterwolde

Finsterwolde

Bij een brand in Finsterwolde is woensdagmiddag 23 februari een vrijstaande boerderij volledig in vlammen opgegaan. Om 14.15 uur meldde een omwonende een brand in een boerderij aan de Reiderwolderpolder in Finsterwolde. Hij zag rook onder het dak van het pand vandaan komen en kort daarna sloegen de vlammen uit het dak.

Zowel brandweer als politie hadden op dat moment geen reden om aan te nemen dat er personen in het pand zouden zijn. Bovendien was de brand al dermate hevig dat bij aankomst van de brandweer het onmogelijk was het pand te betreden. Aan het einde van de middag werd duidelijk dat er geen contact kon worden gelegd met één van de bewoners van het pand. Onduidelijk is nog of hij op het moment van het uitbreken van de brand nog in het pand aanwezig was.

Het historische pand, bestaande uit een woonhuis en aangrenzende schuur, werd volledig door de brand verwoest. In de schuur was een fruitbedrijf gevestigd. Wel kon de brandweer voorkomen dat een grote tank diesel, die zich achter in de schuur bevond, bij de brand betrokken raakte. De brandweer is nog tot in de loop van de avond bezig geweest met het nablussen van de resten van het pand.

Regiopolitie Groningen doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en het lot van de bewoner. De andere bewoners zijn door de politie opgevangen.
Provincie:
Tag(s):