woensdag, 23. maart 2011 - 8:26

Bewoners niet terug naar huis na flinke brand

Schiedam

Diverse bewoners van een flat aan de Jozef Oreliosingel moesten in de nacht van dinsdag op woensdag plotseling hun woning verlaten vanwege een brand.

De melding werd om 0:00 uur gedaan, vermoedelijk voor een onderzoek naar een brandlucht. Al snel bleek er meer aan de hand, en uiteindelijk is er opgeschaald naar Middel Brand en GRIP 1.

Door een brand in de spouwmuur moesten 14 woningen, aan beide kanten van de spouwmuur, over 7 verdiepingen ontruimd worden. Dertig bewoners zijn opgevangen in zorgcentrum Spaland in Schiedam en later ondergebracht bij familie en in verschillende hotels in de omgeving. Ze kunnen voorlopig niet terug naar hun huizen. Er raakte niemand gewond.

Het complex telt 35 appartementen. De andere bewoners konden in hun woningen de nacht doorbrengen.

De brand is bestreden met speciaal materieel, waarmee onder hoge druk door de betonnen muur water is gespoten. Daarnaast heeft de brandweer de dakbedekking op de spouwmuur verwijderd, zodat vanaf het dak schuim en water in spouwmuur gespoten kon worden.

Woensdagochtend rond 09.20 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De burgemeester van Schiedam kwam in de nacht nog langs bij de geëvacueerde bewoners.

De politie Rotterdam-Rijnmond doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):