donderdag, 29. december 2011 - 21:18

Bewoners paalwoningen Helmond dit weekend nog niet terug

Helmond

De bewoners van de 18 paalwoningen, die onderdeel uitmaken van het complex van ’t Speelhuis, kunnen na de brand, die van donderdag op vrijdag in het theater ’t Speelhuis woedde, in elk geval dit weekend nog niet terug in hun woning. Dit heeft de gemeente Helmond vrijdag laten weten.

Er moet eerst een bouwkundig onderzoek plaatsvinden om te onderzoeken of de woningen veilig zijn. De bewoners verblijven ondertussen in een hotel.

De overige bewoners die geëvacueerd waren, kunnen wel weer terug naar hun woning. Dit zijn de bewoners van het appartementencomplex Kloosterhof en omgeving. Zij gaan onder begeleiding van een hulpverlener (brandweer, politie of verzekeringsexpert) terug naar hun woning om te bekijken of ze er weer veilig kunnen verblijven.

Bibliotheek gespaard
De bibliotheek is gespaard gebleven en heeft alleen lichte waterschade opgelopen. De bibliotheek blijft vrijdag in elk geval gesloten. Er wordt bekeken wanneer het gebouw weer open kan.

Vrijdag extra raadsvergadering
In verband met de hevige brand in 't Speelhuis vindt een extra raadsvergadering plaats op vrijdag 30 december om 17.00 uur in de raadzaal. De burgemeester geeft in de vergadering een toelichting aan de raadsleden op de laatste stand van zaken van de brand en de mogelijke gevolgen van de brand. Voorts wil de burgemeester de raad informeren over het noodbevel dat hij op 29 december heeft uitgevaardigd.

Brand meester
Vannacht rond 2.00 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer is nu bezig met nablussen.

Evacuatie
Bewoners van de kubuswoningen en het naastgelegen appartementencomplex Kloosterhof aan de Kloosterdreef zijn geëvacueerd. 20 mensen worden opgevangen in Hotel Westende. Inmiddels is er ook een tweede opvanglocatie: in het Jan van Brabant College, Molenstraat 91 in Helmond.

Brandweerinzet
De brandweerkorpsen van Helmond en omliggende steden zijn ingezet. In totaal zijn er zo’n 20 brandweervoertuigen ingezet.

Geen gewonden
Bij de brand, die donderdagavond uitbrak, zijn geen gewonden gevallen. De bewoners van de aangrenzende kubuswoningen zijn geëvacueerd en naar een veilige locatie gebracht. Dit geldt ook voor de bewoners van een nabijgelegen appartementencomplex aan de Kloosterdreef.

Oorzaak
De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):