vrijdag, 1. juli 2011 - 14:53 Update: 08-07-2014 0:57

Bierdouche-Verbeek kost Willem II uiteindelijk duizend euro

Tilburg

(Elfvoetbal) Willem II is veroordeeld tot het betalen van duizend euro naar aanleiding van de bierdouche van Gertjan Verbeek.

De tuchtcommissie van de KNVB kwam toto die conclusie nadat een eerder schikkingsvoorstel door de Tilburgse club van hand werd gewezen. Fans van de Tilburgse club trakteerden AZ-coach Gertjan Verbeek, na de 2-1 overwinning van Willem II tegen AZ, op een bierdouche.

Verbeek had vooraf aan het duel de hoop uitgesproken dat Willem II zou degraderen, maar werd eenmaal in Tilburg op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Bij de fans van de Tricolores vielen de uitlatingen van de coach niet in goede aarde. Toen Verbeek na de wedstrijd van het stadion naar de spelersbus liep, gooiden enkele supporters bier naar de oefenmeester. AZ wilde actie van de KNVB, omdat de Alkmaarse club vaker te maken had met incidenten na wedstrijden tegen Willem II. "Het is de derde keer dat dit ons gebeurt', zei directeur Toon Gerbrands tegen VI Radio. De AZ-directeur doelde op eerdere incidenten rond Danny Mathijssen en trainer Louis van Gaal in Tilburg.
Categorie:
Tag(s):