dinsdag, 12. april 2011 - 20:14

Bijna 400 verwaarloosde dieren bij vader en zoon weggehaald

Groningen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft bij een vader en zoon uit Groningen honderden dieren in bewaring genomen. Dit heeft de LID dinsdag bekendgemaakt.

Ongeveer 400 dieren
De dieren werden gehouden in te kleine ruimtes. Het gaat in totaal om ongeveer vierhonderd duiven, kippen, ganzen, eenden, konijnen, cavia's en vogeltjes. Voor de overtreding is proces-verbaal opgemaakt.

Vorige maand kregen de eigenaren al een proces-verbaal van de LID, omdat hun geiten niet volgens de wet geregistreerd waren. Ook werden toen zestig dode kippen aangetroffen en werd geconstateerd dat de huisvesting niet op orde was.

Afspraken gemaakt
In opdracht van Dienst Regelingen (DR) van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn op dat moment afspraken gemaakt om de huisvesting te verbeteren.

De LID heeft nu geconstateerd dat de afspraken niet nagekomen zijn en heeft de dieren in opdracht van DR in bewaring genomen. De dieren worden nu verzorgd en gehuisvest op kosten van de eigenaren.

Herhaling
Het is niet de eerste keer dat de LID moet ingrijpen op het adres in Groningen. Afgelopen jaren werden al honderden verwaarloosde dieren meegenomen en werden meerdere processen-verbaal uitgeschreven voor dierenverwaarlozing en economische delicten.
Provincie:
Tag(s):