vrijdag, 24. juni 2011 - 22:34

Bijna 70 bekeuringen tijdens onopvallende controles

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van politie Gelderland-Midden en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) hebben vrijdag het verkeer op de provinciale wegen in de regio gecontroleerd. Hierbij ging de aandacht onder meer uit naar motoren. Er werden 68 bekeuringen uitgedeeld. De komende twee dagen krijgt deze verkeerscontrole een vervolg.

Dit weekeinde vindt in Assen het motorspektakel van de Dutch TT plaats. Net als voorgaande jaren controleren het VHT en de KMAR het verkeer met onopvallende voertuigen. De TT van Assen trekt traditiegetrouw veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Velen van hen vinden de weg naar Drenthe op een motor. Motorrijders zijn kwetsbaar in het verkeer, maar kunnen ook gevaarlijk rijgedrag laten zien, zoals te hard rijden, het maken van wheelies en het pakken van verkeerde rijstroken.

Het gros van de vrijdag geconstateerde verkeersovertredingen (36) had betrekking op te hard rijden. De meeste snelheidsovertredingen werden gemaakt door automobilisten; de meeste motorrijders die werden gezien hielden zich aan de maximumsnelheid.
Negentien agenten namen deel aan de omvangrijke controle, die werd uitgevoerd tussen 13.00 uur en 21.00 uur.
Provincie:
Tag(s):