donderdag, 16. juni 2011 - 13:55

Bijna honderd fietsen in achtertuin van Hagenaar

Den Haag

Politieagenten vonden donderdag 9 juni in een achtertuin van een woning aan de Jan Romeinstraat bijna honderd fietsen. De recherche gaat uit van diefstal omdat het merendeel van de fietsen nog op slot stond.

De politie onderzocht donderdag 9 juni aan het eind van de middag een tip over een woning aan de Jan Romeinstraat. In de achtertuin van de van de woning zagen de agenten een groot aantal fietsen staan. De meeste fietsen verkeerden in goede staat en ze stonden bijna allemaal op slot.

Gestolen
De recherche gaat er vanuit dat de fietsen gestolen zijn. De politie vermoedt dat de meeste fietsen in de wijken Houtwijk of Waldeck zijn gestolen. Toen agenten de fietsen lieten overbrengen naar een politiebureau, werden de eerste fietsen al door enkele gedupeerde eigenaren herkend.

Lijst
De afgelopen dagen heeft de politie een lijst samengesteld van alle aangetroffen fietsen. De politie verwacht een groot aantal fietsen aan de hand van geregistreerde aangiften aan de rechtmatige eigenaar terug te kunnen geven. De overgebleven fietsen, waarvan de eigenaar niet kan worden getraceerd, worden via een nog te organiseren kijkmiddag aan mogelijke gedupeerden getoond of gepubliceerd op internet.
Provincie:
Tag(s):