zaterdag, 12. februari 2011 - 11:52

Bijzondere hulpverlening door Hoekse KNRM

Vrijdagavond 11 februari ging om 17.55 uur de pager van de Hoekse redders. Het display toonde "Personen in problemen, prioriteit 2", afkomstig van het Kustwachtcentrum Den Helder. Voor vertrek met de KNRM reddingboot Jeanine Parqui was duidelijk dat dit geen directe noodsituatie betrof.

Het bleek om twee onderhoudsmedewerkers van Rijkswaterstaat te gaan. Deze waren in de ochtend op de Noorderpaddenstoel, het havenlicht van de Maasmond, met een helikopter afgezet voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, Toen de heren 's avonds terug naar de wal wilden bleek de helikopter defect en overige helikopters niet beschikbaar.

Hierop werd door Rijkswaterstaat een verzoek gericht aan de KNRM of deze mogelijkheden had. Zodoende kwam KNRM reddingstation Hoek van Holland in beeld. De Hoekse redders voeren met goede moed de Berghaven uit naar het Noorderlicht. Ter plaatse is een kleine loopbrug en trap die met de reddingboot Jeanine Parqui niet schadeloos is te benaderen door grote betonblokken en stroming.

Dit werd een klusje voor "Brutus" een kleine opblaasbare rubberboot met motor die de grote reddingboten aan boord hebben, speciaal voor dit soort specialistische hulpverleningen. Hiermee werden de werklieden een voor een aan boord gebracht van de reddingboot. Het vele oefenen met Brutus werpt nu zijn vruchten af na deze eerste effectieve inzet. Rond 20.00 uur werd er weer afgemeerd in de Berghaven.
Provincie:
Tag(s):