woensdag, 16. februari 2011 - 16:06

Binnenvaartschip zwaar beschadigd na rammen spoorbrug Zwolle

Zwolle

Een binnenvaartschip is woensdagochtend zwaar beschadigd nadat het de oude spoorbrug over de Gelderse IJssel bij Zwolle ramde. Dit heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) woensdag bekendgemaakt.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar de stuurhut van het schip raakte zwaar beschadigd. Het dak van de stuurhut bleef na de aanvaring aan de brug hangen. Het treinverkeer is uit voorzorg een half uur gestremd'', meldt het KLPD die het ongeval onderzoekt.

Het lege binnenvaartschip kwam woensdagochtend rond 11.00 uur uit Meppel en voer richting Deventer. De Hongaarse schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie van het KLPD dat hij ter plaatse niet zo goed bekend is.

Hij zag de nieuwe spoorbrug voor zich opdoemen en schatte in dat hij daar gemakkelijk onderdoor kon varen. Dat lukte ook maar vervolgens had hij niet gezien dat er nog een tweede brug volgde, de oude spoorbrug.

Die zag hij pas toen het te laat was waardoor de stuurhut tegen de onderkant van de brug raakte. De stuurhut is ernstig vernield. De navigatieapparatuur in de stuurhut bleef heel waardoor het schip nog wel zelfstandig kan varen. Het scheepvaartverkeer had geen hinder van het ongeval. De Waterpolitie maakt proces-verbaal op tegen de schipper.
Provincie:
Tag(s):